سؤالات متداول آزمون دکتری دانشگاه معارف اسلامی ۱۳۹۴
۱. مدرک تحصیلی من (سطح سه، کارشناسی ارشد مدرسی معارف اسلامی و …) هنوز کامل نیست؛ آیا می توانم در آزمون دکتری دانشگاه معارف اسلامی ثبت نام کنم؟
بلی، لکن در صورت قبولی، ارائه مدرک تحصیلی حین ثبت نام الزامی است.
۲. برای ارائه مدرک تحصیلی، تا چه زمانی فرصت داده می شود؟
به داوطلبان برای ارائه اصل مدرک تحصیلی تا ۱۴/بهمن/۱۳۹۴ فرصت داده می شود؛ بعد از این تاریخ مدرکی پذیرفته نخواهد شد و در صورت قبولی و عدم ارائه مدرک، داوطلب حذف خواهد شد و نفر واجد شرایط دیگری جایگزین می گردد.
۳. بنده سطح سه حوزه را دارم و پنج سال است که به عنوان استاد حق التدریس در گروه های معارف دانشگاه مشغول می باشم، آیا سهمیه هیأت علمی به من تعلق می گیرد؟
خیر. این سهمیه تنها مختص اعضاء هیأت علمی رسمی قطعی یا رسمی آزمایشی گروه های معارف اسلامی در دانشگاه ها می باشد. البته شما با مدرک سطح سه می توانید در آزمون شرکت کنید و امکان قبولی شما در سهمیه آزاد وجود دارد.
۴. بنده مدرک سطح دو حوزه علمیه خواهران و کارشناسی ارشد الهیات از دانشگاه را دارم و عضو هیأت علمی گروه های معارف هم نیستم، آیا می توانم در آزمون دکتری دانشگاه معارف اسلامی شرکت کنم؟
افرادی که مدرک کارشناسی ارشد دانشگاهی (مرتبط با مدرسی معارف اسلامی) را دارند، می بایست به همراه آن، گواهی اتمام کفایتین مورد تأیید مدیریت حوزه علمیه را نیز ارائه دهند؛ در غیر اینصورت امکان تحصیل در دانشگاه معارف اسلامی برایشان ممکن نخواهد بود.
۵. بنده طلبه نیستم و کارشناسی ارشد علوم قرآنی از دانشگاه دارم و به صورت حق التدریس در دانشگاه ها تدریس می کنم؛ آیا می توانم در آزمون دکتری دانشگاه معارف اسلامی شرکت کنم؟
خیر؛ این امکان برای شما فراهم نیست.
۶. بنده طلبه نیستم ولی مدرک کارشناسی ارشد دارم و در گروه های معارف اسلامی دو سال و نیم است که عضو هیأت علمی پیمانی هستم؛ آیا می توانم در آزمون شرکت کنم؟
خیر؛ با این شرایط نمی توانید. در صورتی که هیأت علمی رسمی قطعی یا رسمی آزمایشی گروه های معارف اسلامی بودید می توانستید در آزمون دکتری مدرسی معارف اسلامی شرکت کنید.
۷. من متولد سال ۱۳۵۲ هستم و کارت معافیت از خدمت سربازی را دارم، آیا شرایط سنی با توجه به اینکه کارت معافیت دارم شامل حال من میشود؟
خیر. مدت زمان سربازی که به شرط سنی افزوده می شود در صورتی است که فرد خدمت کرده باشد و به تعداد ماه هایی که خدمت کرده و در کارت پایان خدمت درج شده است به شرط سنی افزوده می شود و کارت معافیت را شامل نمی گردد.
۸. گواهی تأییدیه خبرگان بدون مدرک را از چه ارگانی باید گرفت؟
معاونت آموزشی و پژوهشی استادان و دروس معارف اسلامی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها.
۹. آیا باید پس از ثبت نام اینترنتی مدارک خود را برای دانشگاه ارسال کنم؟
خیر؛ ارائه مدارک سجلی و تحصیلی بعد از قبولی در آزمون، مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت و تا پیش از آزمون، ارائه هیچ مدرکی لازم نیست.
۱۰.آیا این دانشگاه دولتی است؛ هزینه تحصیل چه قدر می باشد؟
تحصیل در دانشگاه معارف، رایگان است و هزینه ای از دانشجویان گرفته نمی شود.
۱۱. در خصوص مدت سنوات تحصیل در مقطع دکتری دانشگاه معارف اسلامی توضیح دهید.
مقطع دکتری در رشته مدرسی معارف اسلامی، ۸ ترم است که شامل چهار ترم آموزشی و چهار ترم تدوین پایان نامه می باشد
۱۲. تعداد واحد هایی که در مقطع دکتری دانشگاه معارف اسلامی باید گذرانده شوند به چه صورت است؟
در رشته مدرسی معارف اسلامی دانشجو ملزم است تعداد ۱۸ واحد دروس جبرانی، ۸ واحد تخصصی، ۱۰ واحد اصلی، ۱۸ واحد پایان نامه بگذارند. لازم به ذکر است پیش از دفاع از پایان نامه، دانشجو باید آزمون زبان و آزمون جامع را نیز با نمره قبولی گذرانده باشد.
۱۳. ارائه مدرک زبان، چه زمانی خواهد بود؟
پس از قبولی در آزمون و ثبت نام نهایی به دانشجویان، فرصت لازم داده خواهد شد.
۱۴.آیا حضور در کلاس های این دانشگاه الزامی است و یا می توان به صورت غیر حضوری و یا اینترنتی دوره را گذراند.
حضور در کلیه کلاسهای دانشگاه معارف اسلامی الزامی بوده و سقف مجاز غیبت سه شانزدهم می باشد که در صورت عدم رعایت سقف مجاز درس دانشجو حذف و دانشجو از امتحان محروم خواهد شد. تحصیل غیر حضوری و یا اینترنتی و مجازی در دانشگاه معارف اسلامی ممکن نمی باشد.
۱۵.آیا این دانشگاه، غیر از قم، دانشکده دیگری دارد؟
خیر، دانشگاه معارف اسلامی تنها در شهر قم می باشد و در هیچ جای دیگر دانشکده ای ندارد.
۱۶.آیا مدارک این دانشگاه، مورد تأیید وزارت علوم است؟
بلی ، این دانشگاه یک دانشگاه دولتی است که با مجوز و تحت نظارت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می باشد و کلیه مدراک آن از اعتبار وزارت علومی برخوردار است.
۱۷. آیا در صورت تحصیل در این دانشگاه، تضمینی برای تدریس در گروه های معارف اسلامی وجود دارد؟ همانطور که در دانشگاه های تربیت معلم، تضمین استخدام است.
خیر؛ تحصیل در این دانشگاه به منزله استخدام به عنوان عضو هیأت علمی نیست و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها متولی صدور مجوز تدریس برای کلیه اساتید گروه های معارف اسلامی است؛ لازم به ذکر است تحصیل در این دانشگاه و فارغ التحصیل شدن در مقطع دکتری مدرسی معارف اسلامی، موجب تس
هیل در امر تدریس در گروه های معارف اسلامی و جذب شدن در هیأت علمی های گروه های معارف اسلامی در دانشگاه ها می شود.
دیدگاهتان را بنویسید